cykelhobby.com
 

Patrik Tegnér

 
 

Från 1989 och till idag har Patrik Tegnér byggt ett drygt dussin ramar vilket väl kvalificerar honom till en plats bland "Svenska cyklar". Nedan hans bilder på några av dem med personliga kommentarer.

Se vidare http://www.patriktegner.se/

 
 
Tegnér
 
  Jag har satt ihop en ny cykel nu i sommar. (2007) Fungerar jättebra, den har en udda blandning av rör.SL sadelrör och framgaffel och head tube, Thron kedjestag, Deda topprör och True Temper sadelstag..  
 
Tegnér ram
 
  Denna ram byggdes parallellt med den röda, bygger man en ram så kan man lika gärna bygga två... Testar en text på ramen, att en rambyggare sätter sitt namn på de egna ramarna, det är en fin tradition.  
 
Tegnér
 
  Jag skickar en bild på en racer som jag byggde för fjorton år sedan, den är fortfarande väldigt skön att cykla på. Ramen är SL, framgaffeln köpt begagnad på Cykel City. Jag vet inte vad det var för muffar, annat att dom var pressade, inte gjutna. Dom och rören kom från en cykelaffär i Malmö som på åttiotalet försökte tillverka och sälja racerramar, affären blev dock inte så långlivad. Det här med att bygga cykelramar verkar vara en dröm hos en del cykelentusiaster.. Drömmen om att skapa något, och att arbeta med händerna.  
 
Fler av Patrik Tegnérs byggen.
 

< tillbaka