cykelhobby.com
 

Patrik Tegnér - nyare byggen

 
 
Patrik Tegnér's "Jante"
 
 
Foto: Patrik Tegnér
 
  Ett av Patriks senare byggen som fått namnet JANTE som står för JAnsson (dvs Anders Jansson, Veloform) och TEgner. Jante är dessutom fälg på franska, men man kanske tänker mer på den uppdiktade stad där "Jante-lagen" sades härska i Aksel Sandemoses "En flykting korsar sitt spår". Den här ramen trotsar dock Jante-lagen genom att vara klart elegantare än de flesta.  
 
+ + + + +
 
 
+ Gaffeljigg + + +
 
     
 
Patrik Tegnér
 
  En ram i Columbus Spirit for Lugs rör med 1 1/8 styrrör. Rören är tunna, 0,4 mm på mitten, vilket ställer stora krav på rambyggaren.  
 
Tegnér 650B
 
  Den här cykeln har Patrik byggt under vintern 2011-2012. Ett bygge i klassisk fransk stil med 650B hjul med Grand Bois 42 mm däck. Enligt Patrik var det en utmaning att få plats med breda däck och skärmar. Det kräver att kedjestagen böjs runt däck/skärm, förutom att rören får en intryckning, samt att vevlagerhylsan modifieras så att vinkeln mellan kedjestagen ökas. Ramrören är japanska Kaisei. På bilden under ses den utrustad av Anders Jansson på Veloform med bland annat Gilles Berthoud väskor och sadel och TA flaskställ. Anders har dessutom byggt pakethållarna.. Stronglight vevparti modifierat av Peter Weigle i USA.  
 
Tegnér 650B
 
 
Tegnér cykel
 
  Ytterligare en touringcykel levererad i maj 2012. Ramen på den är byggd med Columbus Spirit rörsats. Däcken är här 32 mm och vevpartiet från Sugino,  

< tillbaka