cykelhobby.com
 
 

Peugeot PX 8 ca 1983

 
 
Peugeot PX 8 ca 1963
 
 

Peugeot PX 8 var en motsvarighet till Crescent 309, Centurion Le Mans och andra bättre "hurtbullecyklar" från 80-talet. Med sin praktiska utrustning var och är de lämpade både för att cykla till jobbet och nöjescykling. Med systermodelln PX 80 med trippel vevparti kunde man ge sig ut på långfärd. Tyvärr har många av den här sortens cyklar blivit av med pakethållare, skärmar, belysning och stöd för att brukas och säljas som "racer". Detta öde hade även drabbat den här Peugeoten och den hade hamnat i containern om inte Bengt-Arne, då mästermek på Cykelcenter i Eskilstuna skänkt den till mig.

Den skavda och delvis övermålade färgen matchas rätt väl av Humbrol 20 Gloss. Någon egentlig renovering är det inte frågan om utan jag har sett till att den är körbar och någorlunda presentabel. Livet är för kort för att man ska lägga ner dagar på att finputsa en cykel av den här kalibern. Dessutom finns risken att man stöter på ett exemplar i nära nyskick för 800:- .

 
 
Peugeot PX 8 1985
 
  Den här katalogbilden från 1985 visar på smärre skillnader jämfört med min. Löst fästöra för bakväxeln bland annat. Nervar vevparti. Bakväxel Simplex SX 410 (helmetall!) Ramrör Peugeot Carbolite 103.  
 
Peugeot PL 8m
 
  För att min PX 8 skulle återfå skärmar, pakethållare, pedaler, generator och stöd så fick jag denna PL8M av Jan Brisum som var hygglig nog att ta den med från Norge. Simplexväxeln bak har Delrin-kropp och löst fästöra. Vevpartiet är Solida 5170 med klingor från Stronglight. Solida och Stronglight var systerföretag. Inre klingan har 38 kuggar och år nästan osliten så den passar fint på min Motobecane Grand Touring.  
 
Peugeot identification stickers
 
  Alla 80-tals Peugeot hade små pappersetiketter tejpade på vänster kedjestag. Förvånansvärt ofta sitter de kvar. Den högra motsvarar min Peugeot men tillhör en likadan som ägs av Conny Pettersson. "S" står troligen för "Suede" och 63 är ramhöjden dvs samma som på min.  
 
Peugeot brakes

Original bromsar på PX 8 var Weinmann Vainqeur 610, men då jag nyss fått tag på snygga Mafac bromshandtag tog jag Mafacbromsarna från donatorcykeln i stället.

Även växelspakarna byttes ut mot Simplex äldre utförande. Märklig nog är bara höger fäste lött i ramen varför man måste ha ett speciellt fäste för vänster spak.. Ännu märkligare var gängan annorlunda på PX 8 jämfört med den äldre PL 8 ( bilden nedan)

 
 
Simplex shift levers - old and older
 
 
Tillbaka