cykelhobby.com
 
 

Nishiki Ultra Touring and Continental Touring

 
  Nishiki Ultra Touring  
  80-talet var också touringcyklarnas årtionde. När japanska tillverkare började bygga sådana i stora serier för den amerikanska marknaden blev de också tillgängliga för måttliga priser i Sverige. De som såldes mest var Miyata 1000, Centurion Pro-Tour och Nishiki Continental. Både den exklusivare Ultra ovan och den enklare Continental hade Shimano Deore trippel vevparti med 52-42-34 kuggar på klingorna. Det innebar också att de har de speciella Deore pedalerna med 1" gänga och "nedsänkt" axel. Fram till 1985 hade Deore vevparti samma bultcirkeldiameter som T.A. men därefter anpassade man sig till Suginos standard med 110/74 mm. Ramen på båda modellerna är byggd med Tange Mangalloy 2001, dubbelreducerade 0,9-0,6 mm. Växlarna var som på de flesta Nishiki-modeller från den här tiden Sun Tour: Mount Tech /Superbe Tech respektive AG/ Mount Tech. För en Ultra Touring fick man punga ut med 4.300:- medan Continental var en tusenlapp billigare - en ganska stort steg för rätt små komponentskillnader. Däcken är 28-622. Continental fanns bara i en färg "Gun Metal Blue" och Ultra bara i "Pärlgrå".  
 
Nishiki Continental
 
 

Som vanligt när det gäller 25 år gamla cyklar har en del bytts ut genom åren på ovanstående Continental. Kashimaxsadeln var ingen förlust även om "Gel Tech" inte är något under av komfort. Bromshandtagen är Shimano 600/Ultegra SLR och styret är inte det smala Sakae "Randonner", uppböjt enligt fransk modell, som var standard. Jim Blackburn pakethållare och Bluemel skärmar var vanlig utrustning på 80-talets touringcyklar.

En egenhet med Nishikis touringmodeller är förhållandet mellan sadelrörets och övre ramrörets längd. Ramarna byggdes för en ganska upprätt körställning och därför stämmer inte vedertagna mått för cyklistens storlek. Cykeln på bilden ovan med ramhöjd 610 mm är för kort för mina 1,91 så jag måste gå upp till största storleken 635 mm.

Shimano Deore trippel Nishiki Continental front Nishiki Contintental brakes Shimano Deore pedals + +

Det Deore vevparti som de här modellerna var utrustad med hade som sagt gänga för Deore "DD" pedaler - för övrigt samma gänga (1" x 24TP) som Dura Ace AX. Eftersom tyngdpunkten ligger under pedalaxeln står de alltid i rätt läge för användning. De kan också förses med clips och bakdelen är vändbar om man vill använda spurtklossar.

Bakväxlarna är också värda uppmärksamhet. Suntour Mountech och Superbe Tech hade en fjäder innanför det övre löphjulet som påverkade en andra parallellogram. Så länge allt var nytt fungerade växlarna perfekt - bättre än något annat på den tiden - men glädjen var inte långvarig i varje fall om växlarna utsattes för smuts och väta. Ett råd innan man ger sig ut på långtur är att ersätta dem med moderna Deore och hänga upp dem välputsade på väggen tillsammans med Huret Duopar och andra minnesvärda finessväxlar.

 
 
< Tillbaka | < Back