Lacka själv!

 
 

Jag är generellt motståndare till att lacka om en cykelram bara för att det finns lite småskavanker. Med lite envishet och en bra pensel kan man reparera en hel del skador på lack och dekaler. Oftast är det den bakre delen av cykeln som råkat värst ut och då kan man lacka sadelstag och kedjestag och eventuellt övre ramrör. Så gjorde jag på min f.d. Svalan.

Om man trots allt måste lacka om hela ramen så får man räkna med en kostnad på 1.500:- till 2.000:- för att lämna bort jobbet och någon garanti för slutresultatet finns inte. Det är överhuvudtaget svårt att hitta någon som vill åta sig att lacka cykelramar. Men att lacka själv är ingen omöjlighet om man bara har tid och tålamod att göra jobbet ordentligt och dessutom har lämplig plats att hålla till på.

Championramen på bilderna nedan lämnade jag först till blästring vilket kostade 200:-. Dessförinnan hade jag preparerat ramen genom att montera ett par gamla vevlagerskålar en gammal sadelstolpe, skruvar i växelreglagens pålödningar o.s.v. Sedan gjorde en kompis med lackverkstad grundjobbet med primer. Därefter finslipade jag ramen och lade på själva lacken med burkspray som jag köpt hos en proffslackfirma. De blandade rätt nyans och fyllde på sprayburk för 180:-. Jag gjorde jobbet utomhus en varm och vindstilla dag. Fördelen med det, var att det var så ljust att man såg var färgen var för tunn. Eftersom sprayfärgen i sig inte fyller på så mycket är det ingen risk att få för tjockt färglager vilket man kan se på ramar som pulver- eller epoxy-lackats. Sedan lacken torkat lade jag på en klarlack för att få glans och skydd. Sedan ställdes ramen undan ett par veckor innan cykeln monterades ihop.

Kostnaden för färg, slipmateral och maskeringstejp blev c:a 500:-. Men till det kom kostnaden för en burk med fel färgkulör, men det är en annan historia.

 
   
 
Burkspray
 

< Tillbaka