cykelhobby.com
 
 

Flamingo 1986

 
 
ECI Flamingo
 
 
Flamingo racing bike

En egenhet med italienska ramar fram till senare 80-talet var att man lade ner samma arbete på de billigare, lödda med enklare rör, som på toppmodellerna. Den här modellen byggd av Patelli kallade ECI i katalogen 1986 för "Doecolore" vilket måste vara ett feltryck eller en missuppfattning. Om namnet syftar på lackeringen så borde den heta "Duecolori". Tekniken att tona färger på det sättet kallades med en term lånad från konsten "sfumato". Ramsatsen är Columbus Tretubi vilket innebär att endast de tre huvudrören är reducerade. Muffarna från Agrati har fått en speciell gravyr, typiskt för Patelli. Gaffeländar från Gipiemme. Framgaffeln är tyvärr inte original utan kommer från Technotrat. Utrustningen är genomgående Campagnolo Victory utom naven som på de här hjulen är Galli bak och Ofmega fram. Fälgarna är rödeloxerade Ambrosio Monteal som byggts med svarta ekrar. Sadeln är Concor Profil och styrcombon från Cinelli.

 

+
+
+

Den här första upplagan av Victory som kom 1984 har vevbultar med "inbyggd" avdragare. De är avsedda för 7 mm insexnyckel och precis som på C-Record är de vänstergängade. De ersattes senare med högergängade bultar för 8 mm nyckel.

 
 
Flamingo racing bikes
 
 
Flamingo front

Bilderna ovan och till vänster, fotograferade på 80-talet, visar samma modell och här ser man original framgaffel med Cinelli gaffelkrona.Till utrustningen hörde Modolo bromsar och Ofmega växelreglage som ingick i växelsatsen Mistral som fanns i passande rosa färg. Den var gjord av samma typ av plast (Delrin) som Simplex förstörde sitt anseende med.

Förutom svart-vit fanns den här modellen även i grön-vit och blå-vit. Priset för ramsats var 1986 2.250:-, 1.200:- mindre än toppmodellen Pantografata. Som jämförelse kan nämnas att en ramsats till Concorde Astore med Aelle R rörsats kostade 2.200:-.

 
 
Back