www.cykelhobby.com
 

CHAMPION c:a 1981

 
 
Champion racer
 
 

Min f d Champion med 64 cm ramstorlek köpte jag som ram i januari 2005. Sen tog det fram till september 2007 innan det blev en komplett cykel. Undet tiden fick ramen efter vissa problem en färg som åtminstone jag anser liknar Champions "team-färg". Utrustningen är blandad Record och Super Record. Hjulen har Victory-nav och Mavic GP-4 fälgar med Continental Giro däck. Modellen kallades av Torpado Superlight och såldes även under det namnet av Italvega i USA. Vikten på denna rese ligger runt 10,5 kg. Den gick senare till en cyklist som verkligen behövde en så hög cykel.

En märklighet är att ramen är märkt enligt det danska systemet WAK25985-U, där W står för importerad, AK för Aage Krøll och -U för 1981.

 
  Champion front lugs Champion rear  
  Rombformat urtag i muffar och gaffelkrona lika med jämnåriga Torpado, NOS växelreglage Sadelrör med konkav avslutning, Rolls nytillverkad veteransadel  
  Champion crank-set Champion front  
  Campagnolo Record med Rino kedjeklingor och Stig Blom vevaxelbult Campagnolo Record bromsar, Cinelli styre, Benotto styrtejp och REG flaskhållare.  
 
< Tillbaka